ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ IQ CROPS για το Internet οf Things (Iot) στην ΑΘΗΝΑ (18/1/2024)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ IQ CROPS για το Internet οf Things (Iot) στην ΑΘΗΝΑ (18/1/2024)
Σε θεσμό διαφαίνεται να εξελίσσεται η ετήσια εκδήλωση της IQ CROPS στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όχι μόνο παραγωγών /πελατών της αλλά και stakeholders που προέρχονται από τον τραπεζικό κλάδο, τον κλάδο της εμπορίας φρούτων και λαχανικών, το χώρο φορέων πιστοποίησης, των κλάδο γεωπόνων εμπορίας εισροών καθώς και Τεχνικών συμβούλων και φοιτητών!!!.

Η φετινή θεματική (18/1/2024) που έλαβε χώρα στο Holiday Inn Athens , επικεντρώθηκε στους σένσορες, εφαρμογές και σύνθετα εργαλεία του διαδικτύου των μηχανών. Η διεθνής ονομασία είναι Internet of Things όπου η IQ CROPS πρωτοπορώντας για μία ακόμη φορά έχει ήδη επενδύσει σε Τεχνογνωσία, Τεχνολογία αλλά και διεθνείς συνεργασίες, ώστε να είναι σε θέση να δώσει λύση στους πελάτες της στην Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Evangelos Drimtzias, συνιδρυτής και Διευθυντής της IQ CROPS, παρουσίασε με λεπτομέρεια τόσο τη φιλοσοφία του IoT όσο και τις λύσεις τις εταιρείας για παραγωγούς με θερμοκήπια όλων των κατηγοριών.
Αίσθηση προκάλεσε η Online παρουσίαση δεδομένων κλίματος και υδροπονίας από ήδη εγκατεστημένα συστήματα σε παραγωγούς θερμοκηπίων στην Ελλάδα από τον υπεύθυνο Τεχνικής Υποστήριξης Μπάμπη Γαρεφαλάκη.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης δεν ήταν άλλος απ τον Διευθυντή Πωλήσεων της IQ CROPS, ο μοναδικός Georgios Lyviakis MBA, MSc Γεωπόνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ανέλαβε το ρόλο του συντονισμού των παρουσιάσεων, των παρεμβάσεων και της αποφώνησης.

Μία ακόμα σύντομη παρουσίαση έγινε απ τον Christos D. Katsanos πάνω στο hydroponics.gr Portal, ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα portal ενημέρωσης πάνω στον κλάδο των Υδροπονικών Εφαρμογών.

Με το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε σπουδαία συζήτηση πάνω στο θέμα του IoT απ τους πάνω από 100 συμμετέχοντες, κάτι που έδωσε την ευκαιρία να κατατεθούν οι εμπειρίες όλων πάνω στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Υδροπονικών Θερμοκηπίων και όχι μόνο.

Ο Ioannis (John) Baglanis, Sales Technician της IQ CROPS στην Κρήτη, παρουσίασε success stories παραγωγών που έχουν ήδη εγκαταστήσει σένσορες Υδροπονίας και Κλίματος και που τους έχουν οδηγήσει «…να παρατήσουν το facebook και να μπαίνουν κάθε τρεις και λίγο στην εφαρμογή στο κινητό τους να βλέπουν τις υγρασίες…..» όπως ανέφερε εμφατικά!!!

Στα πολύ θετικά της εκδήλωσης, ήταν η συμμετοχή νεαρών υποψήφιων παραγωγών αλλά και φοιτητών γεωπόνων που κατάφεραν να αναπτύξουν μια νέα «γλώσσα επικοινωνίας» και να βρουν ένα μέρος μάθησης από πρώτο χέρι αλλά και χώρο για να εκφράσουν τις απορίες τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τις γνώμες και τις εμπειρίες τους.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες από την ομάδα της IQ CROPS που οργάνωσε την εκδήλωση με την υπόσχεση να βρεθούμε όλοι μαζί το 2025!  

Connect With Us

Καλέστε μας ή αποστείλετε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.