ΦΙΛΙΑΤΡΑ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΥΣΕΩΝ Internet of Things στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΑΠ ΤΗΝ IQ CROPS 

ΦΙΛΙΑΤΡΑ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΥΣΕΩΝ Internet of Things στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΑΠ ΤΗΝ IQ CROPS 

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 16/1/2024 στις  εγκαταστάσεις του φιλόξενου ξενοδοχείου LAGOUVARDOS Village στο Λαγκούβαρδο της Μεσσηνίας, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης του περιβάλλοντος του θερμοκηπίου μέσω μιας σειράς από σένσορες, κέντρα μετάδοσης πληροφορίας αλλά και πλοήγησης στο cloud από την ομάδα της IQ CROPS στους πελάτες/συνεργάτες της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ο Ευάγγελος Δρίμτζιας με την υποστήριξη του Μπάμπη Γαρεφαλάκη, του Γιάννη Μπαγλάνη, του Γιώργου Λυβιάκη και του Χρήστου Δ. Κατσάνου παρουσίασε τις μοναδικότητες που φέρουν οι σένσορες μετάδοσης δεδομένων για όλο το περιβάλλον του θερμοκηπίου, συμπεριλαμβανομένων και των φυτών της καλλιέργειας,  με έμφαση στους σένσορες της Υδροπονίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο άοκνος Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος βρήκε πολύ ενδιαφέρουσες και εφαρμόσιμες από τους παραγωγούς της περιοχής τις λύσεις IoT που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

video IoT

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) αποτελεί τεχνολογική εξέλιξη αιχμής που πλέον είναι εφαρμόσιμη και στον Θερμοκηπιακό τομέα. Αναλόγως της υποδομής (χαμηλής, μεσαίας ή υψηλής τεχνολογίας), η τοποθέτηση δικτύου ασύρματων μετρητών που επικοινωνούν με υπηρεσίες Cloud ή/και κάποιον υπολογιστή ή/ και έξυπνο κινητό αυξάνει τον αριθμό των επιμέρους μετρήσεων στη μονάδα του χρόνου, δίνει τη δυνατότητα για αποθήκευση, επεξεργασία και αξιολόγηση πολυάριθμων μετρήσεων σε μηδενικό χρόνο.

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων αναβαθμίζει την Καλλιέργεια Ακριβείας και βελτιώνει την Αειφορία της επιχείρησης. Αυξάνει ακόμη περισσότερο την απόδοση της καλλιέργειας (οικονομικό όφελος), βελτιώνει την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος (οικονομικό όφελος – ικανοποίηση καταναλωτή), κάνει πιο αποτελεσματική τη χρήση των εισροών ανά κιλό παραγόμενου προϊόντος, όπως νερό, λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ενέργεια… (οικονομικό όφελος – περιβαλλοντικό αποτύπωμα), δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

IoT Products banner (10)

Όσες/οι ενδιαφέρονται για τις λύσεις IoT (Internet of Things) που προσφέρει η IQ CROPS μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας στο αναλυτικό τομέα που έχει δημιουργηθεί πατώντας στο σύνδεσμο εδώ https://iqcrops.com/iot/

Connect With Us

Καλέστε μας ή αποστείλετε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.