Ριζικό Σύστημα – Το 50% της επιτυχίας της Καλλιέργειας

ROOTSYSTEM

Στις καλλιέργειες στο θερμοκήπιο ένα από τα ζητούμενα είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της ώστε τα φυτά να μπορέσουν να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι να μπορέσει το κάθε φυτό να δώσει ομοιόμορφους καρπούς, συνεκτικούς, με καλό χρώμα και ΚΥΡΙΩΣ με ΕΜΠΟΡΙΚΗ αξία.

Και τα δύο ζητούμενα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απ το ριζικό σύστημα. Ένα ριζικό σύστημα που να έχει πολλά τριχίδια, να μπορεί να απορροφά εύκολα νερό (και τα διαλυμένα μέσα σ αυτό θρεπτικά στοιχεία) και το κύριο να μπορεί να υποστηρίζει το φυτό καθόλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, χωρίς να κάνει κενά.

Να θυμίσουμε ότι οι ρίζες έχουν πεπερασμένο χρόνο ζωής, οπότε ένα καλό ριζικό σύστημα είναι αυτό που μπορεί να ανανεώνεται στη διάρκεια του χρόνου ώστε να κρατιέται σε ισορροπία η σχέση του υπέργειου μέρους του φυτού με αυτό της ρίζας.

Όλες οι Υδροπονικές μέθοδοι αναπτύχθηκαν με στόχο να συμβάλλουν στο θέμα αυτό. Και πάνω εκεί ακριβώς έχουν αναπτυχθεί διάφοροι τύποι υποστρωμάτων αλλά και τεχνολογίες που επιτρέπουν τη ομοιόμορφη διασπορά του θρεπτικού διαλύματος ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος σε όλο τον όγκο του υποστρώματος.

Στη φωτογραφία είναι εμφανής αυτή η ανάπτυξη ρίζας σε καλλιέργεια τομάτας.

Το συγκεκριμένο υπόστρωμα είναι πετροβάμβακας νέας γενιάς (new generation) και το εμπορικό του όνομα είναι Grodan® Master GT

Connect With Us

Καλέστε μας ή αποστείλετε email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.